Recenze deskové hry Berušky

Berušky lezou nahoru po květině a předhánějí se, která na květ vyleze jako první. Občas se jim ale stane, že spadnou a skutálí se dolů na zem.

Základní informace

Počet hráčů 1 – 4
Doporučený věkod 3 let
Čas na přípravu1 min
Doba hry5 – 10 min
Čas na úklid1 min

Hratelnost

Berušky

Každý z hráčů má kuličku jedné barvy. Tu posouvá po hrací ploše podle toho, jaká mu padne barva. Je to taková alternativa hry Člověče nezlob se. Jen pro menší děti.

V hrací ploše jsou otvory, do kterých kulička krásně zapadne a nekutálí se dál. Občas ale přijde zrada, některé otvory jsou o kousek větší, kulička jimi propadne a hráč tak začíná opět na startu. Vítězí ten, kdo má svoji kuličku, tedy berušku, jako první na konci hracího pole.

Postup ve hře je otázkou náhody, podle toho, jaká barva padne na kostce. Když hrajete Berušky, nemusíte vymýšlet žádnou strategii, občas máte možnost volby, jakou cestou se vydáte.

Spád

Hra je celkem rychlá, hodíte kostkou, posunete se po hrací ploše a na tahu je další hráč. I tak ale naše děti mezi tahy skáčou, točí se a nevydrží chvilku počkat.

Komponenty

Hrací deska je z pevného kartonu, ale ani to nestačilo k tomu, aby odolala tlaku dětské ruky. Během jedné hry se o ní Kluk 3.02 opřel a promáčknul jí. Hra však bez problémů funguje dál. Jako hrací figurky slouží dřevěné kuličky, působí to mnohem lepším dojmem, než když by byly plastové. Škoda, že děti během nějaké samostatné hry jednu kuličku ztratily.

Grafika a ilustrace

Na hrací ploše jsou moc hezké dětské ilustrace květin. Jen možná kuličky, které představují jednotlivé berušky, mohly být s tečkami. Malé děti mohou mít zmatek ve všech použitých barvách. Barvy jsou na kuličkách, hrací kostce a hrací desce.

Edukativní hodnota

Berušky nejsou hrou, která by děti chtěla vzdělávat, je to prostě jen zábavná hra. Ti úplně nejmenší si hry procvičí poznávání barev.

Desková hra Berušky

Závěr

Berušky jsou určené pro nejmenší hráče. Princip hry je velmi jednoduchý a naše děti hru zvládnou hrát bez dohledu dospělých.

Podobné hry jsou klasické Člověče nezlob se nebo Bus Stop.

Desková hra Berušky

Berušky jsou jednoduchá hra pro nejmenší, kterou určitě ji najdete v každém větším hračkářství.

Krabice s deskovou hrou Berušky

Prohlášení na závěr

Nejedná se o reklamní článek. Za napsání tohoto článku jsem nedostal zaplaceno.
Nejedná se o zapůjčený produkt k testování. Berušky skutečně vlastníme a hraní si s dětmi užíváme.
Článek může obsahovat affiliate odkazy, díky kterým snad jednou pokryji náklady na provoz blogu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru