Recenze deskové hry Nastupovat, vystupovat! (Bus stop)

Hoďte kostkami a zjistěte, jestli cestující nastoupí nebo vystoupí. Vyhrává ten, kdo na konečnou doveze co nejvíce cestujících.

Základní informace

Počet hráčů 1-4 hráči
Doporučený věk4-8 let
Čas na přípravu2 min
Doba hry10 min
Čas na úklid2 min

Hratelnost

Hra Nastupovat, vystupovat je trochu podobná hře Člověče nezlob se. Hráči hodí červenou a bílou kostkou naráz. Autobus projíždí městem. Počet políček, o kolik popojede, určuje číslo hozené červenou kostkou. Zastaví se buď na políčku označeném plus nebo mínus. Podle toho buď cestující nastoupí nebo vystoupí. Kolik jich bude, učil hod bílou kostkou. Vyhrává ten, kdo doveze nejvíce cestujících až na konečnou.

Spád

Během hry se občas plete, která barva co znamená. Bylo by užitečné, když by u hry byla přibalena kartička s nápovědou. Jinak je hra jednoduchá a děti ji zvládají bez problémů. Hra neobsahuje žádné plánování nebo vymýšlení strategie, vše závisí na náhodě. Co padne na kostkách, tak hra pokračuje. Hráči se navzájem nevyhazují a každý hraje sám za sebe.

Komponenty

Hrací plocha i kartičky jsou vyrobené ze silného papíru, vše je bytelné a vůči dětskému hráči odolné. Hrací deska je vytvořena formou puzzle, které do sebe krásně zapadá.

Grafika a ilustrace

Uvnitř hrací desky je barevná ilustrace města, která navozuje pocit okružní jízdy městem. Cestující jsou různého věku i národnosti a děti v nich rády hledají, komu se cestující podobají.

Edukativní hodnota

Hra dětem vysvětluje význam znamének plus a mínus. Autobus má deset míst k sezení, kam se mohou cestující posadit. I když má hra učit sčítat a odčítat, nikdy jsem si nevšiml, že by děti počítaly celkový počet cestujících. Vždy jen počítaly, kolik dalších osob bude nastupovat nebo vystupovat.

Rozložená desková hra Nastupovat vystupovat neboli BUS STOP

Závěr

Nastupovat, vystupovat určitě nebude patřit k hrám, co děti chtějí hrát stále dokola, ale je to příjemné zpestření, díky kterému si školkové děti osvojují principy sčítání a odčítání.

Desková hra Nastupovat, vystupovat!

Hoďte kostkami a zjistěte, jestli cestující nastoupí nebo vystoupí. Vyhrává ten, kdo na konečnou doveze co nejvíce cestujících.

Krabice s hrou nastupovat vystupovat neboli bus stop

Prohlášení na závěr

Nejedná se o reklamní článek. Za napsání tohoto článku jsem nedostal zaplaceno.
Nejedná se o zapůjčený produkt k testování. Bus stop skutečně vlastníme a hraní si s dětmi užíváme.
Článek může obsahovat affiliate odkazy, díky kterým snad jednou pokryji náklady na provoz blogu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru