Kapky rosy

Odložte všechny své kapky rosy nahoru na květinu, dříve než protihráči. Musíte ale květinu rovnoměrně zatížit, jinak se převrátí.

Základní informace

Počet hráčů 2-4
Doporučený věk5+
Čas na přípravu 1 min
Doba hry 5 – 10 min
Čas na úklid 1 min

Hratelnost

Spolu s dalšími hráči odkládáte kapky rosy na květinu. Květina na sobě udrží jen omezené množství kapek, pak se překlopí a rosu shodí. Pokud se tak stane, poslední hráč si musí vzít všechny kapky do své zásoby. Vyhrává hráč, který se jako první zbaví všech kapek.

Hráči se rozhodují, jestli na květinu přidají další kapky nebo naopak, že už by květina další kapky neunesla a raději nějaké odeberou. Vše v limitu, který jim stanoví aktuálně rozdané karty. Můžou tak plánovat svůj tah a vymýšlet jednoduchou strategii.

Spád

Hra je poměrně svižná, všichni s napětím očekávají, jestli květina unese ještě jednu kapku rosy nebo už se pod její váhou ohne.

Komponenty

Květina je plastová a všechny díly jsou kvalitně zpracované. Nikde nejsou ostré hrany nebo otřepy. Kapky rosy jsou skleněné kuličky a působí velmi realisticky. Hrací karty jsou z tvrdého papíru. Hru jsme koupili použitou, takže nevíme, co všechno před námi už zažila, ale jako jediný nedostatek vidím, že se květina naklání k jedné straně a kapky rosy jde obtížně vybalancovat.

Grafika a ilustrace

Kapky rosy je jedna z mála her, kde není jen potištěný karton, ale hrajete se skutečným trojrozměrným předmětem.

Edukativní hodnota

Hra rozvíjí základní matematické operace – sčítání a odčítání a poznávání číslic 1, 2 a 3. Děti i dospělí si během pokládání kapek rosy procvičí jemnou motoriku. Kdo kapku položí neopatrně nebo na špatné místo, tomu všechny kapky spadnou.

Kapky rosy, rozložená hra

Závěr

Hra je vhodná pro malé i velké hráče. Děti si s ní užijí zábavu i napětí a hravou formou se seznámí s principy sčítání a odčítání.

Desková hra Kapky rosy

Jestli jsem vás na tuto hru nalákal, tak se moc omlouvám, ale hledejte na bazarech. I my tam tu naši koupili. Kapky rosy už nejspíš nikdo neprodává.

Krabice deskové hry kapky rosy

Prohlášení na závěr

Nejedná se o reklamní článek. Za napsání tohoto článku jsem nedostal zaplaceno.
Nejedná se o zapůjčený produkt k testování. Kapky rosy skutečně vlastníme a hraní si s dětmi užíváme.
Článek může obsahovat affiliate odkazy, díky kterým snad jednou pokryji náklady na provoz blogu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru