rezavý šroub a matka

WD-40

WD-40

WD-40 je mazací sprej, který vytěsňuje vodu a dokáže povolit zarezlé šrouby. Vynalezla ho společnost Rocket Chemical Compeny, která využila slávy svého produktu a přejmenovala se na taktéž na WD-40. Označení „WéDéčko“ se tak nějak časem vžilo jako univerzální název pro veškeré povolovací a mazací spreje.

Cenové rozpětí: 50,- až 300,- Kč podle výrobce a velikosti spreje.

Vhodné pro: domácí kutilové, milovníci automobilů a všichni, co pracují kolem domu.

Využití spreje WD-40 je ještě více univerzálnější, než si původně výrobce dokázal přestavit a lidé vymýšlejí nové a nové použití tohoto přípravku. Impregnují s ním dřevo, leští boty, odstraňují různé skvrny a šmouhy nebo s ním hubí šváby.

Pokud tento praktický dárek chcete dotáhnout k dokonalosti, přibalte k němu ještě mycí pastu na ruce a vytvořte tak originální balíček. Při použití sprejů na uvolňování šroubů se se špinavýma rukama tak nějak automaticky počítá.

Tento článek není placená reklama. Odkazy směřující na další weby jsou jen ilustrativní. V článku jsou uvedeny věci, které buď již vlastním a mám z nich radost, anebo bych si je skutečně k Vánocům přál. Čokoláda nebo lahev šampaňského jsou sice fajn, ale největší radost mám z praktických dárků. Z takových, které mohu používat opakovaně každý den.

Pro získání dalších nápadů navštivte náš článek Tipy na vánoční dárky podle abecedy.

Přejít nahoru