foto displeje tabletu se spuštěnou hrou

Recenze hry My Very Hungry Caterpillar

Předlohou pro hru byla populární dětská kniha The very hungry caterpillar (Hodně hladová housenka). Celá hra se točí okolo péče o vaši hladovou housenku a vy čekáte dokud housenka nevyroste a nepromění se v nádherného motýla.

Hra My Very Hungry Caterpillar začíná vejcem. Poklepáním na vajíčko se z něj vylíhne housenka a hra začíná. Housenku krmíte, hrajete si s ní a ukládáte jí k spánku na malý pařez pod lísteček. Každé nové ráno, kdy se housenka probudí, odemkne novou aktivitu. Jednoho dne housenka vytvoří kokon, vy ho pomůžete rozbalit a vylíhne se nový pestrobarevný motýl. Hra pak pokračuje novým vejcem a vylíhlý motýl si vesele létá kolem stromů v sadu.


Vzdělávací hodnota:

Hra ukazuje životní cyklus motýla od vajíčka, přes housenku, až po motýla. Děti se mohou dozvědět zjednodušené základy péče o mazlíčka (jíst – spát – hrát si) nebo si vyzkoušet péči o rostliny od zasazení semínka, zalévání a sklízení plodů.

Housenka ve hře pojídá ovoce a různé zákusky, což neodpovídá realitě a trochu to kazí vzdělávací hodnotu. Housenky přeci jen požírají hlavně listy a to se ve hře neděje.


Hratelnost:

Velmi snadné a intuitivní ovládání pomocí ťuknutí na místo nebo přetažením předmětů. Hra neobsahuje žádné texty, ani mluvené slovo.


Grafika:

3D, žádné velké propracované detaily, jednoduchá grafika. Na obrazovce jsou jen nejnutnější prvky, potřebné k průběhu hry.


Cena:

Zkušební verze zdarma je plně hratelná.. Aktualizace na plnou verzi za 99,- Kč přidá rozšířené funkce.


Bezpečnost:

Aplikace obsahuje platby v aplikaci a má plný přístup k internetovému připojení (pravděpodobně, aby mohlo být provedeno odemknutí plné verze). Dle webu  výrobce může být sledován a vyhodnocován pohyb hráče v aplikaci (například to, jak dlouho nebo jak často hraje nebo na co při hře kliká). https://storytoys.com/privacy/ Hra lze hrát v režimu letadlo nebo s vypnutým internetovým připojením.


Bonus: Pokud vlastníte zařízení Apple, se systémem iOS 11 OS a vyšším, můžete vyzkoušet My Very Hungry Caterpillar AR, což je verze využívající rozšířenou realitu. Bílé pozadí je nahrazeno obrazem, který snímá zadní kamera zařízení. Na displeji vašeho zařízení tak můžete vidět, jak stromy vyrůstají z trávníku na vaší zahradě a v trávě běhá malá hladová housenka.

Oficiální obrázek hry My very Hungry Caterpillar

[appbox googleplay com.storytoys.myveryhungrycaterpillar.free.android.googleplay]

Doplňkové aktivity ke hře:

  • Vyfotografovaného motýla v přírodě můžete zkusit určit podle klíče.
  • Pokud naleznete housenku a chcete vědět, jaký motýl z ní bude, zkuste se zeptat ve Facebookové skupině Motýlí klenoty . Při dotazu uveďte i místo vyfotografování, přispějete tak k mapování motýlů v České republice.
  • Vytvořte si vlastní pohyblivou housenku z plastového brčka.
  • V jakémkoli ročním období můžete navštívit expozice exotických motýlů.
  • Čtěte si před spaním i jindy pohádky o housenkách.
    • Jonathan and Martha – P. Horacek (anglicky)
    • Very Hungry Caterpillar – E. Carles (anglicky)
  • Zkuste odchovat housenku v teráriu, až do její přeměny na motýla
  • Témata k rozhovoru. Jak se proces přeměny housenky na motýla nazývá? Jak dlouho skutečně trvá? Jak dlouho trvá, než vyroste květina? Jak dlouho trvá, než dozraje jablko? Mluvte o tom, jak pečovat o rodinného mazlíčka. Co to potřebuje každý den? Jak mohou děti pomoci?

Související obsah:

1 názor na “Recenze hry My Very Hungry Caterpillar”

  1. Pingback: Malá dobrodružství - Motýli z Filipín -

Diskuse uzavřena.

Přejít nahoru