Řemínek pro chytré hodinky

Chytré hodinky už dávno nejsou hračka pro geeky. Rozšířily se do všech věkových skupin a používají je jak technicky zdatní, tak i ti, kteří drží myš oběma rukama najednou. Pokud se nejedná o malé sporttrackery, většinou lze u chytrých hodinek vyměnit řemínek. A to by mohl být další malý dárek pro vašeho geeka.

Vhodné pro: každý, kdo nosí chytré hodinky.

Cenové rozpětí: v řádu stovek za silikonové nebo nylonové řemínky, kvalitnější kovové začínají na 500,- až 1000,-Kč.

Při výběru klasických hodinek se většina uživatelů rozhoduje nejen podle vzhledu hodinek, ale také podle vzhledu řemínku. U chytrých hodinek se téměř každý rozhoduje podle množství funkcí a výdrže baterie. Vzhled řemínku jde většinou stranou. Řemínek je však důležitou součástí hodinek a dotváří jejich design a styl. Výrobci chytrých hodinek na to myslí a používají standardizované šířky řemínků, většinou v šířkách 18mm, 20mm, 22mm a 24mm.

Některé barevné varianty silikonových pásků

Některé řemínky používají speciální upevňovací osičky – stěžejky, které na sobě mají výstupek pro rychlou výměnu řemínku. Díky ní jsou řemínky vyměněny během několika vteřin. Nemusíte se tedy bát komplikací během výměny řemínků.

Druhy řemínků

Kožený řemínek k hodinkám je elegantní a příjemně se nosí. Většinou patří k těm dražším a také nemá rád namáčení.

Plastové a silikonové řemínky se vyrábějí v různých barvách a lze je kombinovat s barvou aktuálně nošeného oblečení. Jsou levné, snadno čistitelné a odolné proti vodě.

Kovové řemínky jsou většinou seskládané z malých článků, díky kterým lze řemínek zkracovat. Druhou variantou jsou kovové síťované řemínky, které mohou mít třeba i magnetické zapínání. Kovové řemínky se vyrábí z nerezové oceli, titanu, hliníku nebo i pravého zlata.

Nylonové NATO řemínky původně používala armáda, protože měly větší výdrž než klasické kožené. K rozšíření tohoto pásku asi nejvíce přispěl James Bond ve filmu Goldfinger, kde měl Sean Connery právěk tento druh pásku na svých hodinkách Rolex Submariner.

V článku jsou uvedeny věci, které buď již vlastním a mám z nich radost, anebo bych si je skutečně k Vánocům přál. Čokoláda nebo lahev šampaňského jsou sice fajn, ale největší radost mám z praktických dárků. Z takových, které mohu používat opakovaně každý den.

Pro získání dalších nápadů navštivte náš článek Tipy na vánoční dárky podle abecedy.

Přejít nahoru