Dron

Dron

Drony se rozšiřují víc a víc do našich životů. Přepravní společnosti dělají testy s doručováním balíčků pomocí dronů, objevily se drony, které nesou střelnou zbraň a také se rozšiřuje a zpřísňuje legislativa ohledně jejich používání. Čím více se tato technologie zdokonaluje, tím více je levnější a dostupnější. Dron je v současné době běžná hračka a je to také výborný dárek, který ocení nejen děti, ale i TátaGeek.

Cenové rozpětí: Mini drony a drony bez kamery lze nejčastěji pořídit v cenovém rozpětí kolem 800,- až 2000,- Kč. Drony s kamerou se pohybují od 1500,- Kč.

Vhodné pro: modeláři, fotografové a nadšenci do nových technologií

Tipy na několik dronů:

Pokud čekáte nějaké doporučení na dron, tak nejpopulárnější je Syma X5C. Je ideální pro začátečníky a na naučení se, jak se dron ovládá. I když se jedná o levný model, přesnost a stabilita ovládání je výborná. Dron vydrží nárazy, pády a případné poškozené díly lze velmi snadno a rychle vyměnit. Existuje k němu velká nabídka levných náhradních dílů. Syma X5C je osazen HD kamerou, ale nepřenáší živý obraz.

SYMA X5C lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Jestliže chcete něco neokoukaného, tak zkuste Airblock. Je to modulární a programovatelný dron. Tenhle dron je určen k narážení, opravdu. Je složen z šestihranů, z odolného ale měkkého materiálu, které pospolu drží pomocí magnetů. Pokud do něčeho narazíte, dron se rozpadne a můžete ho zase snadno složit.

dron Alpha Egg
dron Alpha Egg

Pro focení neotřelých selfie, zkuste kapesní selfie dron Alpha Egg. Má velikost husího vejce, zabudovanou kameru 0,3 MPix a dobu letu 6 minut.

Uvedené 3 příklady berte jako tip, který vás nasměruje v dalším hledání. Dronů je velké množství různých druhů, typů a variant. Malé a velké, levné a drahé, s živým obrazem z kamery nebo úplně bez kamery. Třeba najdete svému geekovi ten pravý.

V článku jsou uvedeny věci, které buď již vlastním a mám z nich radost, anebo bych si je skutečně k Vánocům přál. Čokoláda nebo lahev šampaňského jsou sice fajn, ale největší radost mám z praktických dárků. Z takových, které mohu používat opakovaně každý den.

Pro získání dalších nápadů navštivte náš článek Tipy na vánoční dárky podle abecedy.

1 názor na “Dron”

  1. Pingback: Tipy na vánoční dárky podle abecedy -

Diskuse uzavřena.

Přejít nahoru