PCB Pravítko

PCB Pravítko (anglicky Printed circuit board), pravítko vytvořené z desek plošných spojů je nejen praktické a užitečné, ale navíc vypadá opravdu skvěle. Což je dobrý důvod k tomu, abyste jedno takové svému geekovi koupili.

Cenové rozpětí: 25,- až 100,- Kč za pravítka koupené na eBay nebo 50,- až 300,- Kč za pravítka koupené bez čekání na českých e-shopech.

Vhodné pro: nadšenci do elektroniky

Zadejte do vyhledávače nebo oblíbeného e-shopu heslo „PCB Ruler“ nebo česky „DPS pravítko“ a určitě narazíte na nějakou variantu, které vás zaujme. Osobně mi přijdou praktičtější pravítka, kde je víc děr s různými průměry, úhloměr a podobné praktické věci. U ostatních pravítek až tak velkou přidanou hodnotu nespatřuji a myslím si, že jsou jen na efekt.

PCB Ruler – pravítko z desky plošných spojů

Zajímavou alternativou je digitální PCB pravítko Digirule. To je osazeno procesorem a LED diodami a funguje jako kalkulačka binárních funkcí, klopný obvod nebo čtyřbitový binární čítač. Délka pravítka je 15 cm, což osobně považuji za nevýhodu – nevystačí přes celý list A4. Délka pravítka však vychází z toho, že popisky stupnice jsou uvedeny v binárním kódu, takže například namísto čísla 6 cm vidíte 0110.

V článku jsou uvedeny věci, které buď již vlastním a mám z nich radost, anebo bych si je skutečně k Vánocům přál. Čokoláda nebo lahev šampaňského jsou sice fajn, ale největší radost mám z praktických dárků. Z takových, které mohu používat opakovaně každý den.

Pro získání dalších nápadů navštivte náš článek Tipy na vánoční dárky podle abecedy.

1 názor na “PCB Pravítko”

  1. Pingback: Tipy na vánoční dárky podle abecedy - dárky pro muže, kluky a geeky

Diskuse uzavřena.

Přejít nahoru