Comodore 64

Commodore 64

Commodore 64 je legendární osobní počítač, se kterým se setkal snad každý geek, který vyrůstal v devadesátkách. Ti, co měli štěstí, kontakty a peníze, možná už v osmdesátkách. Pro mnohé to byl vstup do světa her a programování. Podle odhadů se C64 prodalo okolo 20 milionů kusů. Nyní se na trh vrací pod názvem TheC64. Pokud si váš geek rád zahraje nějakou starou hru, mohl by být TheC64 dobrá volba.

Cenové rozpětí: TheC64 Maxi v předprodeji za 110€ nebo TheC64 mini za 50€ (cena z Amazon.de).

Vhodné pro: nadšenci do retro her.

Konzole TheC64
Konzole TheC64

TheC64 Maxi může provozovat ve třech režimech – jako legendární Comodore 64, jako jeho předchůdce Commodore VIC 20 nebo jako herní konzoli. TheC64 připojí pomocí HDMI kabelu k jakékoliv televizi. Obraz je v HD rozlišení, nicméně dřívější hry byly kostičkované. Přes USB lze načíst a uložit vlastní naprogramované soubory a hry.

Balení obsahuje:

  • Osobní počítač TheC64
  • Joystick s 8 metrů dlouhým kabelem a 8 tlačítky
  • 1,2 m dlouhý HDMI kabel pro připojení k televizi
  • USB napájecí zdroj
  • 64 předinstalovaných her ve kterých jsou legendy jako California Games, Paradroid nebo Boulder Dash

Odkazy:

https://retrogames.biz/the-c64 – oficiální web na kterém se dozvíte více informací o TheC64 nebo zde můžete vytvořit předobjednávku.

https://retrogames.biz/thec64-minhttps://retrogames.biz/thec64-mini – oficiální web s informacemi o TheC64 mini.

http://www.c64.cz/ – český web nadšenců okolo C64

https://web.archive.org/web/20111103234511/http://c64tapes.org/ – archiv již zrušeného webu na kterém naleznete originální hry z kazet převedené do souborů .TAP, které jsou spustitelné například v emulátoru Vice.

Tento článek není placená reklama. Odkazy směřující na další weby jsou jen ilustrativní. V článku jsou uvedeny věci, které buď již vlastním a mám z nich radost, anebo bych si je skutečně k Vánocům přál. Čokoláda nebo lahev šampaňského jsou sice fajn, ale největší radost mám z praktických dárků. Z takových, které mohu používat opakovaně každý den.

Pro získání dalších nápadů navštivte náš článek Tipy na vánoční dárky podle abecedy.

1 názor na “Commodore 64”

  1. Pingback: Tipy na vánoční dárky podle abecedy -

Diskuse uzavřena.

Přejít nahoru