fotografie tabletu se spuštěnou hrou Oprava domu

Recenze hry Oprava domu

Pomozte medvídkovi opravit jeho nový dům. K dispozici je vícepatrový dům, ve kterém si vaše děti vyzkouší činnosti, ke kterým je běžně doma nepustíte. V každém patře domu je jeden pokoj – dílna ve sklepě, kuchyně, dětský pokoj, obývací pokoj a půda, na které v jednom úkolu opravujete i střechu. Oprava domu je zábava a i malé děti se na chvilku stávají zručnými řemeslníky, kterým jde práce rychle od ruky.

Opravte rozbitou střechu, naštukujte a vymalujte zeď, vyčistěte zanesený odpad kuchyňského dřezu. Vezměte do ruky motorovou pilu a vyrobte dveře. Vraťte do krbu vypadané cihly a rozdělejte v něm oheň. Vyměňte žárovku a spojte dohromady správné dráty. Osekejte sbíječkou rozbité dlaždice, naneste lepidlo a položte dlaždice nové. Bydlíte v novém domě nebo máte na všechno řemeslníky? V této hře se mohou děti podívat, jak probíhá oprava domu.

Podle google play je hra určená pro děti ve věku 6 – 12 let. Naše Holka 2.08 ji už samostatně zvládá naprosto bez problémů. Myslím, že čekat do 6-ti let, je moc pozdě.


Hodnocení:

Vzdělávací hodnota:

Kromě představení několika rozdílných domácích oprav, se děti učí lineárnímu pohybu prstem – například při řezání pilou. Dále pak krouživému pohybu, když šroubují šroub. Přirozeně zjistí, že pro zašroubování a vyšroubování šroubu jsou potřeba rozdílné směry. Spojují vodiče stejné barvy nebo se učí logické posloupnosti “rozebrat – vyčistit – složit”


Hratelnost:

Velmi snadné a intuitivní ovládání, které učí lineární nebo krouživý pohyb. Některé věci se jen přesouvají, některé je potřeba systematickým pohybem vyplnit. Jednoduchá nápověda naznačuje, co má být uděláno. Hra neobsahuje žádné texty, ani mluvené slovo. Pokud v podkroví ťuknete na obrázek s mašinkou, celá hra se zasekne (verze 1.0.7). Rozehraná hra nelze uložit. Celý dům opravíte do 15ti minut.


Grafika:

Jednoduchá 2D grafika. Zobrazeny jsou jen důležité funkční detaily, spousta předmětů a principů je zjednodušena. Obrazovka je přehledná.


Cena:

V obchodu Play je zobrazena cena 159,99 Kč za položku, což je cena odstranění zobrazování reklamy ve hrře. Celá hra je hratelná i zdarma.


Bezpečnost:

Aplikace obsahuje platby v aplikaci a má plný přístup k internetovému připojení (pravděpodobně, aby mohlo být provedeno odemknutí plné verze). Web výrobce upozorňuje pouze na personalizovanou reklamu. Dále pak upozorňují na dodržování zákona COPPA. Hrát lze v režimu letadlo nebo s vypnutým internetovým připojením, díky tomu zmizí reklama. Hra Oprava domu chce z nepochopitelného důvodu přístup k uloženým souborům v mobilním zařízení.


Printscreen hry Oprava domu

[appbox googleplay com.YovoGames.homeRepair]

Doplňkové aktivity ke hře Oprava domu:

  • Berte své děti k co nejvíce činnostem, které děláte. Žádná hra nedokáže nahradit reálnou zkušenost, kterou při opravě získá. Žádná hra není lepší, než společně strávený čas s vašimi dětmi. Využijte toho, že pro ně můžete být vzorem.
  • Mluvte s dětmi o tom, kolik která oprava ve skutečnosti zabere času, jak je oprava náročná a zde je potřeba ještě něco dodělat (např. úklid po vymalování nebo jak správně naložit se vzniklým odpadem)
Přejít nahoru